HTML

Farm ahol élünk

Kimi, Sumi, Szofi, Mancs, Góliát és Cserépke

Friss topikok

  • yuzy: Sumi cica nálunk embereire (akarom írni macskáira akadna) ugyanis hajnali programom az hogy Lili é... (2011.03.05. 20:55) Visszatérés
  • Adrii: Lebukott. A bibis oldalán fekszik. Színészkedik :D :D Komolyra fordítva. Jobbulást neki. Remélem... (2010.10.08. 15:00) Bibi
  • Adrii: Elvileg jó lehet. De majd még egyeztessünk csüt. környékén. (2010.10.01. 21:27) Szeretgetés
  • mymilow: Szalmát két nap alatt három helyről is ígértek. Úgy néz ki, hogy mára hoz ajándékba az állateledel... (2010.09.28. 06:23) címszavakban
  • mymilow: Faforgács is jó lenne, csak macerás... azt át kellene szitálni, mert a fűrészpor allergás reakciót... (2010.09.08. 20:32) Jön a tél :(

Linkblog

Felnőtt ovi

2010.11.07. 07:38 mymilow

Tegnap csodás idő volt. Ki is használtuk és délelőtt elindultunk a kutyasuliba, hogy meglessük, milyen is ez a felnőtt ovi.

Ami jól esett, hogy nagyon örültek nekünk.... ki ezért, ki azért; volt aki a személyünk miatt örömködött, volt aki a közeledő kihívást tartotta szem előtt.

Ha jól emlékszem, rajtunk kívül a csoportban 10 kutyus volt, fiúk-lányok, ismerősök-ismeretlenek vegyesen. Góli az elején szuperjól viselkedett, de aztán az egyik kutyus, Fanta egy kicsit soknak bizonyult neki. Még mielőtt nagyon beleélték volna magukat az acsarkodásba, gyorsan közbe léptünk.

Aztán teljesen úgy tünt, hogy helyre állt a rend. Szépen haladt a foglalkozás, mikor egyszer csak egy kis barna drótos odajött hozzám barátkozni. Simogattam, simogattam, ő meg bújt, mint egy kiscica, aztán megjelent Góli. Megszagolta a kiskutyát és már épp távozni készült, mikor a kissrác elkezdett rá morogni. Attttyyyya ég, már csak ez hiányzott! Góli persze ezt nem hagyta szó nélkül, visszafordult, kihúzta mgát és már jött is volna az újabb balhé, de természetesen ezt is megakadályoztuk.

Összességében elégedett vagyok velük. Mancsival majdnem 100%-ig, azért csak majdnem, mert egyszer kétszer szinte könyörögni kellett neki, hogy méltótasson hozzám fáradni, de amúgy meg jól dolgozott és mint mindig, mindenkit elbűvölt.

Gólikával azért vagyok elégedett, mert úgy láttam, hogy sokat segített neki a pozitív megerősítéses módszer, amit alkalmaztunk. Nem kezdeményezett agressziót, csak válaszolt, persze ez sem helyes abban az esetben amikor én ott vagyok, de a lényeg, hogy látványos a javulás. Hosszú idő óta most először volt több kutya között elengedve és nálam 5-re 'vizsgázott'.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farmaholelunk.blog.hu/api/trackback/id/tr802429758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása